A térdsérülések fajtái és kezelésük

Térdsérülés

Tartalom

  térdsérülés melegítheti az ízületeket artrózissal

  Térdsérülések leginkább a manapság nagyon népszerű hobbisportolás közben fordulnak elő. Enyhébb esetekben házi gyógymódokkal, vényre vagy vény nélkül kapható patikai készítményekkel segíthetünk a problémán. Súlyosabb esetben azonban mindenképpen forduljunk orvoshoz későbbi mozgáskorlátozottság kialakulásának megelőzése céljából.

  az ív ízületi gyulladása a térdízületi gyulladás oms kezelése

  A térd sérülései közül az ízületi stabilitást biztosító térdszalagok és az ízületet érő dinamikus terhelést csökkentő C-alakú térdsérülés meniszkuszok sérülései fordulnak elő leggyakrabban. A Donát az enyhe-középsúlyos térdízületi gyulladás térdízületi oszteoartritisz tüneteinek az enyhítésére használják. Főként a térd térdsérülés kimozdulásával, a lábszár fokozott kicsavarodásával járó sportok űzése közben fordul elő.

  atritis és artrosis kezelése homeopátia az artrózis kezelésében

  A gyors irányváltoztatás, hirtelen lassítás gyors futás közben, az ugrás a keresztszalagok térdsérülés okozhatja. Ha nem old le a síkötés, vagy kosárlabdázás, kézilabdázás közben rosszul érkezünk a talajra könnyen szenvedhetünk térdszalag sérülést. Az oldalszalagok sérülése főként a focistákat érintheti, a hátsó keresztszalag károsodása egy egyszerű megbicsaklás következtében is kialakulhat.

  térdsérülés térd kenőcs periarthritis kezelése

  Meniszkusz sérülések A leggyakoribb térdsérülés a belső meniszkusz sérülése. Térdsérülés direkt trauma okozza, főként kosárlabdázás, kézilabdázás, focizás vagy síelés közben. A meniszkusz szakadása a porc leválását jelenti. Rosszabb esetben ezek a sérülések kombinálódhatnak, úgynevezett szerencsétlen hármas alakulhat ki, az elülső keresztszalag, a belső oldalszalag és a meniszkusz egyszerre sérül.

  térdsérülés testgél ízületi fájdalmak kezelésére

  Térdsérülések kezelése Térdsérülés térdsérülések megfelelő kezelése elengedhetetlen a későbbi fájdalmas mozgáskorlátozottság kialakulásának elkerülése érdekében. Kevésbé súlyos esetekben térdsérülés, részleges szakadás a pihenés, a láb felpolcolása, a duzzanat jegelése, kompressziós rögzítőkötés alkalmazása térdsérülés fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, izomlazító hatású tabletták, kenőcsök, bedörzsölők, tapaszok segíthetnek.

  Porcvédő szereket is kaphatunk a patikákban, melyek gyorsabbá tehetik a felépülést. A gyógyulási idő hosszú, térdünk terhelését fokozatosan kezdjük újra.

  lysfranc ízületi gyulladás a térd arto artrózisa